21
mei

Jaargang 18                                     Pinksterweekend 2018                                                     nummer 24

 

Spreuk van de week

De vrucht van de Geest is:
liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtheid en ingetogenheid. (Galaten 5,22)

 

Algemene mededelingen

Vieringen

In het nieuwe parochieblad vindt u, zoals gebruikelijk, het liturgisch rooster met daarin alle vieringen van onze parochie Bron van Levend Water en H. Cornelius. Misschien is het u al opgevallen dat er maandelijks een gezamenlijke viering plaatsvindt in de

H.M.M. Alacoque kerk in aanloop naar het samengaan van de Egmondse kerken. Soms is deze viering in een van onze regiokerken.

LET OP: De aanvang van deze gezamenlijke vieringen is altijd om 10:00 uur!

De eerste gezamenlijke viering van de Egmondse locaties is
zondag 17 juni om 10:00 uur in de kerk van H.M.M. Alacoque.

A.s. zondag 27 mei is er om 10:00 uur in de kerk van H.M.M. Alacoque een gezamenlijke eucharistieviering van de locaties
O.L.V. Onb. Ontvangen en H.M.M. Alacoque b.g.v. het Gouden Huwelijksjubileum van
Niek en Annie Hopman – Apeldoorn m.m.v. het Hopmannenkoor.

Zaterdagavond is er om 19:00 uur een eucharistieviering in de H. Adelbertuskerk m.m.v. New Voice.
In beide vieringen is pastor Mantje de voorganger.

Liturgieboekjes

In de Egmondse locaties wordt gebruik gemaakt van de missaaltjes van Berne Heeswijk. Voor de speciale vieringen, zoals Kerst en Hemelvaartsdag, worden deze één keer per jaar, in september, in overleg met de liturgiegroepen besteld. U zult begrijpen dat het moeilijk is om in te schatten hoeveel mensen er komen en dus hoeveel boekjes er besteld moeten worden. Soms zijn er te weinig missaaltjes aanwezig, zoals bij de viering op Hemelvaartsdag. Dat is altijd vervelend. Weet dat we ons best doen om dit te voorkomen. Maar mochten er toch tekort boekjes zijn, dan hopen we dat u samen met uw buurman of buurvrouw wilt doen.

 

Nieuws rond de Corneliuskerk

De zondagvieringen in de Corneliusparochie in Limmen zullen komende tijd gehouden worden in de Heeren van Limmen (voorheen de Burgerij) tegenover de Corneliuskerk. Op Pinksterzaterdag 19 mei is daar ook de Pinksterviering met het Taizé-projectkoor. De andere geplande zaterdagvieringen zullen vervallen.

H. Vormsel

In de week die aanvangt met het feest van Pinksteren, hebben we ook een moment waarop we speciaal de Geest afsmeken en wel over de jongeren in onze parochies. 13 jongeren uit de parochie ‘Bron van Levend Water’ en de “Corneliusparochie” komen op vrijdag 25 mei bijeen in de H. Jacobus Majorkerk in Akersloot om door handoplegging door deken E. Moltzer de gaven van de Geest te ontvangen.

De afgelopen weken zijn we op twee plaatsen met jongen mensen op weg gegaan. En die mensen verdienen het dat ze medestanders, mede-reisgenoten hebben op hun levensweg. Daarom, we hopen dat bij de viering van de toediening van de gaven van de geest, kortweg het vormsel genoemd, dat er dan veel mensen aanwezig zullen zijn om deze jonge mensen te bemoedigen en te bevestigen in hun keuzes.

We hopen dan ook dat vanuit de diverse kerkgelegenheden van onze beide parochie, mensen in grote getalen aanwezig zullen zijn bij de viering.
Van deken Moltzer weten we ondertussen dat hij heel goed in staat is om de jonge mensen op pakkende wijze aan te spreken en ook voor alle andere mensen is zijn voorgaan, zijn manier van het houden van de overweging, een inspirerende gebeurtenis.
Wij, maar vooral zij (de vormelingen), rekenen op uw komst.

pastor Henk Hudepohl.

 

Vieringen in de week van 21 t/m 25 mei

Egmond-Binnen Woensdag 09:00 uur

09:30 uur

Rozenkransgebed

Eucharistieviering met pastor Nico Mantje

Egmond a/d Hoef Vrijdag 09:00 uur

09:30 uur

Rozenkransgebed

Eucharistieviering met pastor Nico Mantje

Akersloot Vrijdag 19:30 uur Vormselviering met deken Eduard Möltzer,

pastor Helstoot, pastor Hudepohl en pastor Olling

Vieringen in het weekend van 26 en 27 mei 2018: Feest van de Heilige Drie-eenheid

Egmond-Binnen zaterdag 19.00 uur Eucharistie met pastor Nico Mantje  m.m.v. New Voice
Egmond aan Zee Zondag 09.30 uur Géén viering
Egmond a/d Hoef Zondag 10:00 uur Eucharistie met pastor Nico Mantje b.g.v. het gouden huwelijksjubileum van Niek en Annie Hopman – Apeldoorn m.m.v. Hopmannen koor

 

Egmond-Binnen, Intenties:

 

23 mei Willem en Theo Admiraal.
26 mei Wils Ligthart en overleden ouders en familie Ligthart;  Maria Alida Adriana van Dam,

Johannes Maria van Dam en Adrianus Petrus van Dam;

Harry en Dora Roozen-Apeldoorn en kinderen John en Marjoke

 

Egmond aan den Hoef, Intenties:

 

25 mei Nico Imming, Wil Duinmeijer – van Westerop, voor de vrede in de wereld, voor de zieken thuis, in het ziekenhuis en woon-zorgcentra.
27 mei Niek en Annie Hopman – Apeldoorn, uit dankbaarheid en zegen voor de toekomst,

Nico Imming, Wil Duinmeijer – van Westerop, Siem Genet, Hendrika Maria Genet – Ranzijn en  zoon Cees, Rie Genet – Wittebrood, Jan de Boer en overleden familie de Boer – Orij en zegen over hun gezinnen, voor de vrede in de wereld, voor de zieken thuis, in het ziekenhuis en woon-zorgcentra.

 

Egmond aan Zee, Intenties:

 

27 mei Zie Egmond aan den Hoef. Gezamenlijke viering b.g.v. het gouden huwelijksjubileum van Niek en Annie Hopman – Apeldoorn.

 

Voor het opgeven van intenties kunt u contact opnemen met:

voor Egmond-Binnen: Mevrouw Tineke Roozen telefoon: 506 14 44
voor Egmond aan de Hoef: Parochiesecretariaat telefoon: 506 13 64
voor Egmond aan Zee: Mevrouw Toos de Groot telefoon: 506 22 57

 

Wilt u de Kerk-Krant digitaal ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door aan: secretariaat@rkegmond.nl