02
juni

Jaargang 18                                     weekend 2 en 3 juni 2018                                                 nummer 26

 

Spreuk van de week

Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaalt de richting die hij gaat. (Spreuken 16:9)

Algemene mededelingen

Penning van Verdiensten voor Annie Hopman – Apeldoorn en Janny Swart – Polle

Afgelopen zondag was het gouden huwelijksjubileum van Annie en Niek Hopman. Deze dag werd feestelijk herdacht in de Parochiekerk van Egmond aan den Hoef. Het was een mooie viering en alles liep naar wens van het bruidspaar.

Tot het moment dat pastor Mantje de viering stil lag en Kees van Went en Kees Kager bij zich riep. Kees begon met een felicitatie aan het bruidspaar en vervolgens riep hij beide dames om bij hem op het liturgisch centrum te komen. Vanwege hun ruim 40 jarige inzet om iedere week de bloemenpracht in onze kerk neer te zetten mocht hij hen uit naam van het parochiebestuur de Penning van Verdiensten van de parochie Bron van Levend Water opspelden als blijk van onze waardering en dankbaarheid. Wij vinden het een top prestatie. Er zullen weinig vrijwilligers zijn die al meer dan 40 jaar met hart en ziel hun taak vervullen.

Daarna richtte Kees Kager namens de locatieraad van O.L.V. Onb. Ontvangen met felicitaties en een  woord van dank tot het bruidspaar.
Janny en Annie beide gefeliciteerd met jullie penning.

Namens de locatieraad, Anneke Koopman- Hollenberg

 

Vakantie pastor Mantje

Pastor Mantje is van 2 t/m 10 juni afwezig. Tijdens deze periode zijn er W&C vieringen.

 

17 juni gezamenlijke viering Egmondse locaties

In het weekend van 16 en 17 juni a.s. is er om 10:00 uur een gezamenlijke viering in de H.M.M. Alacoque kerk. De overige vieringen van dit weekend vervallen hiermee.
H. Cornelius kerk

Goed nieuws als het gaat om de wederopbouw van de Corneliuskerk.
De verzekering is goed geregeld. (Donatus). De monumentale status van de Corneliuskerk is erkend (RCE)
En na het bezoek van onze twee bisschoppen de afgelopen week voelen we ons gesterkt de schouders er onder te zetten.

pastor Johan Olling

Expositie ‘LICHT’

Vanaf 25 mei 2018 zijn enkele van mijn foto’s geëxposeerd in de Kerkstraat van het Willibrordushuis naast de Willibrorduskerk in Heiloo.
In alle foto’s probeer ik gebruik te maken van het licht. Fotografie betekent niet voor niets schrijven met licht.  Een deel van de expositie betreft foto’s van licht dat door kerkramen valt. Een ander deel bevat foto’s van zomerbloemen.

Marja Ligterink

 


 

ROND DE WATERPUT’ organiseert wandeling in Amsterdam oost

Thema: Rituelen bij overlijden en begraven
Elke cultuur heeft zijn eigen rituelen rond de dood en uitvaart. In een stad als Amsterdam leven grote groepen met verschillende culturele achtergrond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op de grote begraafplaats en crematorium  De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan  hier speciale aan dacht aan wordt besteed.
Er is daar tevens gevestigd het Nederlands Uitvaart Museum ‘Tot Zover ‘.  Het behandelt in een  niet al te grote, maar zeer informatieve,  expositie  thema’s als Rituelen, Het Lichaam, Rouw en Herinnering  en Memento Mori. Bijzonder indrukwekkend is de zaal waarin heel realistisch wordt weergegeven hoe in verschillende culturen de doden worden opgebaard en wat zij meekrijgen in de dood. Zo zijn er nog veel meer onderwerpen. Een Audiotour en eventueel een gids, leiden u door het museum en over het landelijke terrein van de begraafplaats. Een wandeling over dit terrein zit vol verrassende momenten, niet in het minst omdat er dus inderdaad veel mensen van een andere culturele achtergrond hier hun laatste rustplaats vonden. Je zou hier uren kunnen dwalen, maar wij willen nog tijd over houden om ook de nabijgelegen Buitenplaats Frankendael te bezoeken.
Op zaterdag 9 juni gaan we deze wandeling maken. Om bovenstaande toe te lichten en de reis en andere zaken te bespreken is er op dinsdag 5 juni om 20.00 uur in het Willibrordushuis, Westerweg 267, een voorbereidingsavond. U kunt zich dan aanmelden voor de wandeling.

 

Vieringen in de week van 4 t/m 8 juni

Egmond-Binnen Woensdag 09:30 uur W&C viering o.l.v. parochianen
Egmond a/d Hoef Vrijdag 09:00 uur

09:30 uur

Rozenkransgebed

W&C viering o.l.v. parochianen

Vieringen in het weekend van 9 en 10 juni 10de zondag door het jaar

Egmond-Binnen Zaterdag 19.00 uur W&C viering o.l.v. parochianen
Egmond aan Zee Zondag 09.30 uur W&C viering o.l.v. parochianen m.m.v. Herenkoor
Egmond a/d Hoef Zaterdag 11.00 uur W&C viering o.l.v. parochianen m.m.v. Soli Deo Gloria

 

Egmond-Binnen, Intenties:

6 juni Jan Castricum en levende en overleden familie; Willem en Theo Admiraal.
9 juni Zr. Adelberto Roozen, haar overleden ouders, broers, zussen en familie;

Nel Vonk-Admiraal, overleden vader en moeder Admiraal en families Idema en

van Dijk; Olof de Haan, zoon Jos, levende en overleden familie;

Maria Alida Adriana van Dam, Johannes Maria van Dam en Adrianus Petrus van Dam; Jos de Waard, ouders en familie de Waard-Groen en Kortmann-Groot.

 

Egmond aan den Hoef, Intenties:

8 juni Wil Duinmeijer – van Westerop, Siem Hopman, Nico Imming, voor de vrede in de wereld, voor de zieken thuis, in het ziekenhuis en woon-zorgcentra.
10 juni Wil Duinmeijer – van Westerop, Siem Hopman, Nico Imming, Jan van Duin en zegen over zijn gezin, Jos de Waard, overleden familie de Waard – Groen, Kortmann – Groot, Jan en Tiny Twisk – Ruiter, Nel Orij – Zut, Jaap en Riek Smit – Hopman,  voor de vrede in de wereld, voor de zieken thuis, in het ziekenhuis en woon-zorgcentra.

 

Egmond aan Zee, Intenties:

10 juni Siem Genet, Hendrika Maria Genet – Ranzijn en  zoon Cees, Rie Genet – Wittebrood, Guurtje de Jong – Peperkamp, Arie Breed, Cornelis de Boer en overleden familie

de Boer – de Waard, Carla van Westerop – de Boer, Overleden ouders Toon Kager, Afra Kager – de Jong en dochter Riet, Jan de Boer en overleden familie de Boer – Orij en zegen over hun gezinnen, Margaretha Maria Ruiter – Bakker, Siem Hopman, Voor de zieken in de parochie en zij die in een verpleeg- of verzorgingshuis verblijven.


Voor het opgeven van intenties kunt u contact opnemen met:

voor Egmond-Binnen: Mevrouw Tineke Roozen telefoon: 506 14 44
voor Egmond aan de Hoef: Parochiesecretariaat telefoon: 506 13 64
voor Egmond aan Zee: Mevrouw Toos de Groot telefoon: 506 22 57

 

Wilt u de Kerk-Krant digitaal ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door aan: secretariaat@rkegmond.nl