11
maart

New Voice

Geplaatst door: Beheerder

Jubal, Exspecto, B-lief, zomaar wat voorlopers van het koor dat zich sinds 2009 als
‘New Voice’ in Egmond Binnen en omstreken presenteert.
Een kerkkoor – bestaande uit zo’n 25 koorleden, twee muzikanten (een toetsenist en een slagwerker) en een dirigente (Corine de Waard-Noort) – dat haar ‘thuishaven’ heeft in de St. Adelbertuskerkin Egmond Binnen.
Bij de oprichting van het koor werd de keuze gemaakt om eigentijdse liederen te gaan zingen, die (uiteraard) in de kerk kunnen worden gezongen. Maar ook liederen als een Ave Maria en een Halleluia behoren inmiddels tot het repertoire. Globaal gesproken wordt de viering in de kerk op de laatste zaterdag(avond) muzikaal opgeluisterd.
New Voice is gevraagd om ook de avondwaken in de kerk te gaan verzorgen. Er zijn voor deze herdenkingsbijeenkomsten voor de overledenen passende liederen uitgezocht. Enkele traditionele kerkliederen, maar ook liederen als ’Ave Maria’ van Beyonce, ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott, ‘You raise me up’ en ‘Stay with me til the morning’ staan op de lijst.
Naast de kerkelijke vieringen wordt ook getracht optredens te verzorgen in de regionale verzorgingstehuizen. De Cameren in Limmen, de Agnes en de Prins Hendrikstichting in Egmond aan Zee werden al bezocht en de – louter positieve – reacties van de ouderen maken dat deze optredens veel voldoening geven. Ook de kerstsamenzang in de Abdij met Muziekvereniging Eensgezindheid lijkt een terugkerend ‘feest’ te zijn.

New Voice, een enthousiaste groep ‘jongere ouderen’ of ‘oudere jongeren’ waarbij het zingen en de gezelligheid voorop staan.
Er wordt op donderdagavond gerepeteerd in bovengenoemde kerk. Men begint standaard om 19.30 uur met een ‘koppie’ en eens in de maand is er een borrelavond!
Kom gerust eens kijken, luisteren of (misschien zelfs) meezingen. Nieuwe koorleden zijn van harte welkom.