09
april

Welkom

Geplaatst door: Beheerder

Woord van Welkom

Van harte welkom op deze website van de drie Egmondse RK geloofsgemeenschappen. Deze website wil een ontmoetingsplek en informatiepunt zijn voor parochianen, maar zeker ook voor   andere geïnteresseerden van buiten onze kerken.
Onze website wil ook een bron van inspiratie zijn, maar ook nuttige en actuele informatie geven.
Klik in het menu om u te laten inspireren of voor de algemene informatie.

 

Te midden van zee, strand en duinen bevinden zich drie dorpen die allen de naam Egmond dragen. Drie verschillende dorpen met drie eigen kerken. Deze drie kerken vormen samen met de H. Willibrorduskerk in Heiloo en de kerk van H. Jacobus Major in Akersloot de parochie Bron van Levend Water.
Die naam is goed gekozen! Het water is hier nooit ver weg.  Er is de Noordzee die golvend op de kust van Egmond aan Zee rolt, de Willibrordusput in Heiloo, het Alkmaardermeer in Akersloot, de duinwellen in Egmond aan den Hoef en natuurlijk de Adelbertusput in Egmond Binnen

En het zijn plaatsen die heel intiem behoren bij de geschiedenis van de streek, tot 1500 jaar terug, en langer.

 

In de rubriek “nieuws” kunt u de Kerk-Krant of het Drieluik raadplegen voor de actuele aanvangstijden van de vieringen. Ook op geloofsgebied heeft onze regio u veel te bieden. Er zijn hier twee kloosters, de Adelbertabdij en het Liobaklooster beide in Egmond Binnen. Vergeet de Adelbertusakker niet, een plek waar velen graag komen. Ook het Mariaheiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo is een bezoek waard.

 

Van harte wens ik u het allerbeste toe, bezoeker van deze site, wie U ook bent, hier in Egmond. En weet dat u welkom bent.

 

  • Egmond Binnen: Adelbertus kerk, Kerkplein 25, 1935 EW
  • Egmond a/d Hoef:M.M. Alacoque kerk, Herenweg 188, 1934 BD
  • Egmond aan Zee:L.V. Onb. Ontvangen, Wilhelminastraat 12, 1931 BD

 

Pastor drs. N.M. Mantje